Etsi
  • Anneli Komi

Miten BusinessMaker syntyi?


BusinessMaker verkkotyökalu sai alkunsa vuonna 2011, kun osallistuin erääseen yritystreffitapahtumaan isoilla kansainvälisillä messuilla.

Olin hankkimassa asiakkaita eräälle logistiikka-alan yritykselle. Sain buukattua treffeille useita tapaamisia, joista muutama jatkui neuvotteluihin asti.

Tykästyin konseptiin niin, että kysyin järjestäjältä josko tämä järjestäisi tapahtumia kanssani hieman pienempimuotoisesti. Tarjottaisi treffien järjestämistä myös yksinyrittäjille ja pk-yrityksille.

Järjestäjä oli sidottu kansainvälisiin messuihin EU-rahoituksen takia, eikä voinut edetä suunnitelmassa kanssani.

Eräs unelmistani on aina ollut suhdetoiminnan parissa työskentely ja yritysten auttaminen verkostoitumisessa. Ajattelin, kuinka mahtava konsepti on, ja kuinka paljon pk-yritykset saisivat tästä irti!

Valvoin muutaman yön ja pyörittelin ajatusta päässäni kuinka voisin itse tarjota samanlaisella mallilla treffien järjestämistä pienemmille yrityksille. Sain ajatuksen, että mitä jos ohjelman koodaisi itse! Lopulta soitin koodarihirmu- ystävälleni Alille. Tiesin, että entisenä Nokian koodarina ja uutena yrittäjänä hän saattaisi innostuakin ajatuksesta. En yhtään tiennyt, voiko ohjelman koodata ja jos voi, millainen työ siinä on.

Riemukseni Ali näki ideassa suuren potentiaalin ja päätti lähteä kokeilemaan koodaamista. Hän sanoi, että asia selvinnee kun ryhtyy työhön. Ohjelman algoritmi osoittautui monimutkaiseksi. Ali painiskeli muutamien koodien kanssa ja soitteli minulle välillä, että tämä on kyllä upein haaste jonka hän on vähään aikaan saanut. Hän sai pähkäilyapua Floridan yliopistossa virkaa toimittavalta matematiikan lehtorilta ja lopulta ensimmäinen versio BusinessMaker-ohjelmasta oli valmis.

Ohjelma on ollut menestys alusta asti. Sitä käyttävät yrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä tehokkaaseen tapaan hoitaa verkostoituminen. Treffeillä tavataan uusia asiakkaita, uusia liikekumppaneita ja parhaimmillaan sovitaan yhteistyöstä!

Pienen henkilökuntamme ansiosta olemme pystyneet toteuttamaan asiakkaiden jokaisen muutostoiveen. Ohjelmaa on rakennettu vuosi vuodelta käyttäjien kanssa yhdessä. Nyt ohjelmaan on myyty ensimmäinen lisenssi ja vakiintuneita tilaajia on pk-seudulla useita.

Pieni pala unelmaani on toteutunut! Autamme yrittäjiä verkostoitumaan ja edistämme siten businesta yrittäjien välillä. BusinessMaker on nimensä veroinen. Se on useita kertoja saattanut yhteen ostajia ja myyjiä ollen alkusysäys suurten sopimusten äärelle.

Treffiterkuin,

Anneli

#tarinamme

5 katselukertaa